Byte av bredbandsleverantör

Igår (9 feb) beslutade styrelsen att byta bredbandsleverantör. Vi byter från Telenor till Bahnhof. Bytet innebär att föreningens grupp- abonnemang blir billigare och snabbare.


Den 19 mars kommer omkoppling ske. Vi har i samverkan med Bahnhof tagit fram en metod som förhoppningsvis kommer innebära att tiden utan internet ska vara minimal (minuter).

Då vi vill minska påverkan på de som arbetar hemma och behöver uppkoppling så kommer vi, så långt som det är möjligt, göra bytet utanför kontorstid.

Telenor har i dag (10 feb) skickat ut en returavi gällande retur av Telenor-router en del medlemmar har på lån. Den verkar ha gått ut till samtliga medlemmar oavsett om man har en router från Telenor eller ej. Vi är förvånade att Telenor varit så snabba med detta utskick.

Bahnhof kommer inte förse alla medlemmar med en router. Har man en egen router sedan tidigare så går det bra att fortsättningsvis använda den. Har man lånat router från Telenor så behöver man skaffa en ny. Vi har valt att rekommendera den router man kan köpa från Bahnhof.

Vi återkommer med mer information om bytet och hur man beställer en router från Bahnhof längre fram.


Att göra inför bytet

Kontakta Bahnhof och beställ en router. Alternativt köp en egen från valfri butik.

Att göra efter bytet

Driftsätt den nya routern, alternativt starta om din gamla router.

  • Skicka in ev. lånad router till Telenor.

Information rörande grupp abonnemanget

Hastighet (upp/ner): 1000/1000 Mbit/s 

Tjänst: Internet

Telefon: Ja, med Bahnhof router

IP-TV: Nej, med Bahnhof router kan tjänsten köpas till för egen kostnad

Ingår router?: Nej, får köpas av medlemFör övriga frågor, kontakta gärna oss i styrelsen