TV & Internet

TV-tjänster

Föreningen har ett gruppavtal med Tele2 (Com Hem). Grundutbudet (SVT1, SVT2, TV4 och Kanal 6) ingår i avgiften. Övriga kanaler beställs och debiteras separat av respektive medlem. Det finns även möjligt för en medlem att beställa TV-tjänster via vår internetleverantör Bahnhof mot en kostnad.

Tele2 (Com Hem) är baserat på Koaxialkabel som är indraget i lägenheterna med en så kallad "Tre hål i väggen" anslutning. Medlemmar kan ha valt att avlägsna anslutningen från lägenheten vilket gör att vissa lägenheter saknar anslutningen. För att återställa det så får medlemmen för egen bekostnad kontakta Tele2.

Internet

Vi har ett gruppavtal med Bahnhof där 1000/1000 Mbit (1 Gbit) ingår i medlemsavgiften. Medlemmen kan använda sin egen router, eller beställa en från Bahnhof mot en kostnad. Det finns även möjlighet för en medlem att beställa internettjänst från Tele2 (Com Hem) mot en kostnad.

Förningen har ett kopparnät av Ethernet i husen med ett uttag vanligtvis installerat i närheten till trapphuset. Det är direkt inkopplat i Bahnhof nätverksutrusning i källaren dit det går fiber. I vissa lägenheter har uttaget avlägsnats av medlemmar. Om en medlem vill återställa det så får medlemmen för egen bekostnad kontakta relevanta elektriker. Involvera Bahnhof så de kan säkerställa att inkopplingen blir rätt.