Om föreningen

Om föreningen

Lokaler & underhåll

Föreningens tre fastigheter omfattar totalt 109 lägenheter och 7 lokaler. Samtliga lägenheter upplåts med bostadsrätt.

Fastigheterna är i gott skick, delvis stambytt 1997-98 inkl elstigar, ommålning av trapphus 2001 och under 2004 helrenovering av samtliga balkonger. Alla tre fastigheterna har genomgått fasadrenovering (2011, 2012 resp 2014). Alla lägenhetsdörrar är under 2006 bytta till säkerhetsdörrar och i samband med detta byttes samtliga fastigheters lås. Nya portar och trapphusrenovering skedde 2022.

Samtliga tre tvättstugor har moderna maskiner, tvättmaskiner, torktumlare, mangel och torkskåp.

Alla medlemmar har möjlighet att disponera föreningens hobbyrum, biljardrum och bastu. I föreningen finns även ett övernattningsrum som kan bokas av medlemmar. 

Stadgar och ordningsregler

I en bostadsrättsföreningen så äger medlemmarna gemensamt samtliga byggnader och mark. Medlemmarna röstar en gång om året på föreningsstämman en styrelse som skall föra medlemmarnas talan. Stadgarna reglerar de regler som medlemmar och styrelsen förhåller sig till.

Vi behöver gemensamt ta hand om fastigheten och respektera varandra därför finns det ordningsregler som reglerar vad som gäller, t.ex. vilken tid på dygnet man bör vara tyst och om man får grilla på balkongen.

Läs mer på Stadgar och ordningsregler

Historia

Svenska Folkbyggens bostadsrättsförening nummer 7 byggde föreningens tre hus under åren 1945 - 1946. Marken tillhörde då Norrby gård, som låg där City Gross ligger idag. Föreningens nuvarande namn, Bostadsrättsföreningen Järnheden, kom till 1954 efter namnförslag och omröstning bland medlemmarna.

Se även byggnader för mer information om våra hus.

Årsredovisning

Här kan du se den senaste årsredovisningen. För att ta del av tidigare årsredovisningar, kontakta styrelsen.

Samarbeten

På sidan samarbeten kan du se vilka företag och organisationer vi samarbetar med.

Kommunikationer

Vi har både spårvagn och flera bussar i området, och en liten promenad tar dig till två olika tunnelbanelinjer. Läs mer på sidan kommunikationer.

Bilder

sidan bilder har vi publicerat några bilder på föreningens byggnader och närområdet.